Achter de schermen

Cleantech Regio Stedendriehoek

Hoe zorg je dat bestuurders de fiets pakken naar het werk?

vraag

Hoe stimuleer je mensen om de fiets pakken naar hun werk in plaats van de auto? En hoe zorg je voor minder files en voor sportievere werknemers? 

Het project is onderdeel van Slim Reizen Stedendriehoek, een van de programma’s van Cleantech Regio in het kader van het nationale programma Beter Benutten. Daarin werken Rijk, regio en bedrijfsleven samen om de bereikbaarheid over weg, water en spoor te verbeteren.

aanpak

Wij ontwikkelden de campagne Slim & Snel. Slim die de auto laten staan en de fiets pakken naar het werk. Slim omdat je je  gezonder voelt en snel omdat je de files zo voorbij fietst.

Fietsen wordt nu nog leuker, doordat je via de mobiele app van Slim & Snel kan sparen voor verschillende cadeaus en kortingen. Daarbij werken we nauw samen met bedrijven en organisaties in de regio.

02a app02b app02c app

Slim & snel app

Alle deelnemers krijgen een eigen app voor dat extra duwtje in de rug. Deze app registreert de ritten, minuten en kilometers en stimuleert om door te gaan. Deelnemers die voortaan de fiets nemen naar hun werk in plaats van de auto, kunnen met de app een aardig bedrag bij elkaar sparen. De gespaarde punten kunnen worden ingewisseld in de webshop voor kortingen of een kans in de loterij.

05a website

05b social

fiets je fit

Fietsen naar het werk heeft veel voordelen, voor werknemer én werkgever. Regelmatig 30 minuten fietsen maakt slimmer, gezonder en succesvoller. Het verhoogt de productiviteit, vermindert stress en zorgt voor minder ziekteverzuim.

04a fitter04b gezonder

03 poster

06b fietstcht06c fietstcht

06a fietstcht