Achter de schermen

Provincie Noord-Brabant

Hoe verleid je Brabanders om de fiets te pakken?

vraag

We zijn volop aan de slag met het project B-Riders voor de provincie Noord-Brabant. Het programma probeert Brabanders te verleiden om de auto te laten staan en met de fiets naar het werk te komen. Minder file, gezonde werknemers en een beter milieu, dat zijn de belangrijkste doelen van het programma.

Voor de uitvoering van het vervolg van B-Riders schreef de provincie Noord-Brabant een pitch uit onder drie bureaus en selecteerde ons als meest geschikte partner voor dit project.

aanpak

Samen met de provincie Noord-Brabant gaan we tot 2018 aan de slag met de doelstelling om 5.000 Brabanders deel laten nemen aan B‑Riders.

Hoe gaan we dit aanpakken? Scherpe targeting op de primaire doelgroepen, veel persoonlijke communicatie met intermediairs en deelnemers, beleving en de identiteit van de participanten versterken. Dit doen we voornamelijk online met een app, online coach, website en webcare, social media, online bannering en remarketing.

de app

Alle B-Riders maken gebruik van de app. Deze app registreert de ritten, motiveert door middel van successen en levels en ontwikkelt een persoonlijk coachingsplan.

Door de fietsritten via de B-Riders app te registreren ontvangen werknemers in Brabant een vergoeding op basis van het aantal gefietste kilometers. Voor de werknemers die al langer zijn overgestapt naar de fiets is er een puntensysteem bedacht, zo ontvangen ze cadeaus en kortingen.

02a app02b app02c app

test

02 productchecker

03b responsive 03c responsive

fietsen maakt echt slimmer, gezonder
en  succesvoller

Op basis van gedegen onderzoeksresultaten die de positieve voordelen van fietsen naar het werk ondersteunen bouwen we structureel aan een positief imago voor B-Riders.

wist je dat...

  • Fietsers 4% minder negatieve emoties ervaren?
  • B-Riders in 2 weken al 4 keer rond de aarde zijn gefietst?
  • 5 miljoen fietsers in Nederland elke dag zorgen voor 7.000 ton minder C02 uitstoot?
  • Regelmatig 30 minuten fietsen de kans op een hartaanval verminderd?
  • Fietsers in stedelijke omgevingen 5% sneller zijn dan automobilisten?